Hedendaagse schilderwerken

Alles begint met een goede basis. Bijvoorbeeld met professioneel geplaatste gyprocwanden en -plafonds. Het komt erop aan om de ondergrond excellent voor te bereiden. Die bepaalt het eindresultaat. Daarna werken we het interieur af tot in de puntjes.

Of het nu gaat om een nieuwbouw- of renovatieproject of een totaalinrichting, je mag op ons rekenen om jouw interieur volgens de regels van de kunst in te richten en af te werken. 

Speciale
schilderstechnieken
en afwerkingen

Concrete en Limestuc

De betonlook en limestuc zijn helemaal in. Daarom creëerden wij een ‘concrete’ afwerkingstechniek en een Limestuc. Lijkt deze look jou wel wat? We geven je graag meer info.

Mortex

Mortex bestaat uit een mengsel van onder andere kalk en cement en geeft een 'beton cire'-effect. Na het aanbrengen is het meteen waterdicht. Het minerale uitzicht geeft het een beetje de look van tadelakt. Mortex is sterk, flexibel, dun en biedt een uitstekende hechting op de ondergrond die we eerst van een correcte primer voorzien. Het kan worden toegepast op vloeren, muren, meubilair en douches. Heb je vragen over mortex? We geven je met plezier een woordje uitleg.

Aqua Sensa

Aqua Sensa is een stuctechniek op basis van cement en bindmiddel en wordt toegepast op onder andere pleisterwerk, cement en betegeling. In twee lagen krijg je een watervaste en elastische steenimitatie. We werken de twee lagen Aqua Sensa af met een poriënvuller en een vernis voor extra slijtvastheid en makkelijk onderhoud. Je kan er zowel de muur, de vloer als de wastafel mee afwerken. Verkrijgbaar in verschillende kleuren! Vraag ernaar.

Ice

Ice is een stuctechniek met diepte-effect en unieke lichtreflectie dankzij de minuscule pareltjes van glas in het product. Het is uiterst krasvast en prima onderhoudbaar. Een goede voorbereiding van de ondergrond is hier cruciaal, want we willen geen oneffenheden. Na een speciale grondlaag leggen we twee lagen primer en daarop komen dan twee lagen Ice, geplaatst op korreldikte met een stucmes. Vraag ons naar de verschillende variaties.

Pastellone

De techniek van Pastellone is gebaseerd op kalk en is helemaal natuurlijk. We kunnen zowel wanden, vloeren en plafonds afwerken met deze techniek. Het gaat om een decoratieve afwerkpleister voor gekleurde afwerking van onderlagen uit kalk- of cementpleister. Benieuwd naar deze 100% natuurlijke afwerking? Vraag ernaar.

Tadelakt

Tadelakt is een eeuwenoude techniek die werd toegepast om waterreservoirs voor drinkwater waterdicht te maken. Deze natuurlijk ogende en waterafstotende kalkpleister is dan ook perfect voor je badkamer, keuken of douche. Na het aanbrengen van de tadelakt polijsten we deze en wrijven we de muren in met zeep. Op die manier worden je muren beschermd tegen vocht. Wil je een natuurlijke en authentieke badkamer? Dan is tadelakt iets voor jou.

Nog meer speciale technieken

Naast bovenstaande technieken zijn wij degelijk onderlegd in allerhande stuctechnieken en beheersen we verschillende cementafwerkingen. Denk maar aan:

  • Tusk: een stuctechniek op basis van geslepen glasparels en een sterk, naadloos en esthetisch alternatief voor stootbanden of vinylstroken.
  • Calco: een stuctechniek op basis van fijne kalk en gemalen marmer, erg duurzaam, krasvast en goed onderhoudbaar.
  • Limestone new geeft wanden een natuurlijke en minerale uitstraling.
  • Claystuc: een stuctechniek op basis van kleimineralen.
  • Stucco Puro: een traditionele stuctechniek met het effect van een gladde marmerlook.

Daarnaast hebben we veel ervaring met het plaatsen van betonlookvloeren en -wanden, en micromortels.

Vraag je staal

Wil je zeker zijn van je keuze? Kan je je moeilijk iets voorstellen bij het eindresultaat van deze afwerkingen? Vraag dan vrijblijvend gratis stalen aan.

Wil je iets
speciaals?

Wil je iets speciaals? Iets tijdloos en duurzaam? Schakel dan een vakman in, zodat je zeker bent van het resultaat. Veel van deze technieken zijn nogal technisch en ook wat minder gekend, dus aarzel niet om ons te contacteren met al je vragen.